AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ GENEL SAĞLIĞA ETKİSİ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ TÜM VÜCUDUMUZA ETKİSİ

Ağız ve diş sağlığı insan vücudunun genel sağlığından bağımsız değildir. Bildiğimiz üzere ağzımız tüm vücudumuzun giriş kapısıdır.Beslenmek vücut sağlığımızın idamesi için şarttır ve tüm gıdalar ilk önce ağzımızda öğütülüp ıslatılıp midemize gönderilmektedir.Besinler midemize ulaşıktan sonra genel sindirim ve boşaltım sisteminde işlenip vücudumuza dağılır.Ağız ve Diş Sağlığımız , Kalp Sağlığımız için önemlidir.Bağırsak sağlığımız için önemlidir. Bağırsak Sağlığı, Oto-immün hastalıklar, Allerjik hastalıklar açısından önemlidir.

Peki ağız sağlığımız problemliyken, eksik dişlerimiz varken tüm vücut sağlığımız nasıl etkilenir?

Bedenimizi besleyecek olan gıdaların bakteriyle temas etmeden hijyenik ortamlarda hazırlanıp önümüze sunulmasını istiyorken, gıdaların iyi pişmiş ve sindirilmesi kolay formda olmalarını istiyorken, diş eksikliklerimizle iyi öğütemediğimizde ve hijyen sorunu olan bir ağız ortamımız varken yediğimiz besinlerin hiçbir değeri kalmıyor.

Ağız ortamımız hijyeni ve sağlığı konusunda en hassas olmamız gereken vücut bölümümüzdür.Çürük dişlerimiz, taşlaşmış-kireçlenmiş yiyecek artıkları (diş taşı) ve diş eksikliklerimiz tüm vücudumuzun düşmanıdır. Temiz gıdalar bu sorunlar arasında kirlenip bakterilerle sarılmamalıdır.

İyi çiğneme sindirim ve boşaltım sistemlerimiz için son derece önemlidir. Sağlıklı çiğneme ve öğütme yapamamamız sindirim ve boşaltım sistemi sorunlarına yol açmaktadır.

PSİKOLOJİK SAĞLIĞIMIZA ETKİSİ

Dişlerimiz biz gülerken karşımızdakine sunduğumuz etiketimizdir. Genel hijyen alışkanlıklarımızla ilgili büyük oranda karşımızdakine fikir verir. Ve en önemlisi yüz estetiğimizin çok önemli bir bölümünü oluşturur. Gülerken elinizle veya dudaklarınızla dişlerinizi saklıyorsanız mutlaka bir Diş Hekimine başvurun ve durumunuzu onunla mukayese edin.

Dişlerimizin görünüşünün ; günlük yaşamda insanlarla iletişim halindeyken , aile hayatımızda ve sosyal çevremizde özgüvenimizi ve duruşumuzu büyük oranda etkilediği kanıtlanmıştır. Sizi mutsuz eden her detayın günümüz teknolojisi ve güncel müdahale yöntemleriyle giderilebileceğini bilmelisiniz. Kendi mutluluğunuz için Diş hekiminize danışmayı ihmal etmeyin.