DENTAL İMPLANT TEDAVİSİ

Dental İmplantlar , çene kemiklerimizin yapısını taklit eder nitelikte mikro gözeneklerle çevrilmiş, titanyumdan oluşan vida şeklinde yapay diş kökleridir. Diş eksikliklerinde ; eksik olan dişe komşu olan önündeki ve arkasındaki dişlerin kesilip küçültülerek porselen köprülerin yapılmasına alternatif olarak ortaya koyulmuştur. Ve zamanla komşu dişlere zarar verilmeden diş eksikliğinin giderilmesinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldıkça implantlar üzerinde daha çok çalışılmış ve günümüzdeki son derece güvenilir halini almıştır.

Dental implantlar diş olmadan bölgedeki çene kemiğine lokal anestezi altında yerleştirilirler. bu süreç son derece konforlu ve ağrısızdır. İmplantın yerleştirilmesinden sonra 1,5 aydan 3 aya kadar duruma göre değişebilen bir bekleme sürecine girilir. Bu süreçte çene kemiği implantın tüm mikro boşluklarına hücum ederek titanyum implantı kendisinden bir parça haline getirir ve doğal diş kökü göevi görecek hale getirir. Sonrasında bu yapay kök üzerine fonksiyon görecek estetik görünen bir dişin yapım sürecine girilir. Bu süreçte ölçüler alınır, provalar yapılır ve herşeyin sorunsuz olduğu noktda dişler implantlara güçlü bir şekilde tutturulur.

İmplant başarısızlıklarına da diğer tüm tıbbi tedavilerde olduğu kadar rastlanılmaktadır. Bu noktada Diş Hekiminize Büyük görev düşer. Örneğin İmplant uygulamaya uygun olmayan çene kemiği, şiddetli ve tedaviyle kontrol altına alınamayan Diyabet, ileri derecede Kemik Erimesi,Bağışıklık sistemini ciddi şekilde etkileyen kanser vb. hastalıklar varlığında Diş Hekiminiz size İmplantı önermeyebilir. Bu durum kişisel tahlil ve tetkik sonuçlarınızla değerlendirilir. Bu durumlara dikkat edildiğinde ve İdeal cerrahiyle, ideal protez planlamasıyla İmplant başarısızlığı günümüzde yok denecek kadar azdır.