Schüssler tuzları

12 Schüssler tuzu vücudumuz için gerekli olan mineral maddeleri rahatlıkla alabileceğimiz kullanımı kolay preparatlardır. Schüssler tuzları yaşamın her döneminde gerekli olan, yaşam kalitesinin yükselmesini sağlayan, sağlığımızı olumlu yönde etkileyen mineral maddelerdir.

BİYOKİMYASAL MİNERAL TUZLAR ( SCHÜSSLER TUZLARI)

Biyokimyasal mineraller vücudumuzun sağlığı için oksijen kadar önemlidir. Bu mineraller hem hücrenin membranında, hem yapısında, hemde içinde bulunurlar. Biyokimyasal maddeler hücrenin doğru çalışmasını, iyi bir tonuslarının olmasını, savunma sisteminin güçlü olmasını ve enerjik olmamızı sağlar. Hayatımızda öyle hücrelerin, sonra da vücudumuzun balansı bozulur. Mesela fiziksel ve duygusal stresler, yanlış beslenme, hamilelik, ağır bedensel ve zihinsel egzersizler veya emzirme dönemi gibi zamanlarda bu minerallerin eksikliği ortaya çıkar. Eksiklik ortaya çıkınca bu mineral tuzlara ihtiyacı olan hücrelerin eksikliğini gidermek için vücudun depolarındaki mineralleri hızla tüketmeye başlar. Bu durumda mesela hamilelerde diş problemleri, cilt çatlakları, varis, saç dökülmesi gibi sorunlar başlar. Bunun nedeni ise hamilelerde calcium floratum denilen tuzun anormal tüketiminin olmasıdır.

Vücudumuzdaki tketimin ve dolayısı ile eksikliğin derinleştiği dönemlerde hücreler yapılarındaki bu mineral tuzların eksildiğini hissettiğinde hemen blokaj oluşturmakta ve sonuçta hücrelerin balansı bozulmaktadır. Bu durumun sonucunda metabolizmanın da balansı bozulmaktadır. Balans bozulunca dışarıdan mineral madde verilse bile hücreler oluşturdukları blokaj nedeni ile artık bu mineral maddeleri alabilme yeteneğini kaybetmişlerdir. Ağızdan yada infüzyon yolu ile ne kadar mineral madde verilirse verilsin hücreler bundan faydalanamazlar. Bu durumda etkili olan homeopatik dozlarda inceltilmiş mineral tuzlardır. Özel bir dilüsyon tekniği ile seyreltilmiş olarak hazırlanmış bu preparatlar hücre içine rahatlıkla girebilmektedir. Böylelikle hücrelerdeki bu eksiklik giderilmiş olur. Yani bu 12 mineral tuz vücudun anahtarı sayılabilecek şekilde hastalıkların şifresini çözmektedir.

Vücudumuzda zaten var olan bu tuzlar biyokimyasal süreçleri düzenleyerek metabolizmayı destekler. Bu tuzlar esansiyel olduğu için yani vücut için çok gerekli ama vücut tarafından üretilemediği için dışarıdan alınmak zorundadırlar.

Schüssler tuzları ile tedavide eğer doku tamamen tahrip olmamışsa sonuç çok başarılıdr. Bu tedavinin en önemli özelliği bütüncül bir tedavi olmasıdır. Bendsel, ruhsal ve zihinsel düzeyde etkilidirler.

Schüssler tuzları doğal destek ürünü olmaktan ziyade eksikliği yerine koymada etkili olan doğal treparatlardır. Kişinin kullandığı ilaçlarla veya gıdalarla etkileşime girmez. Bilinen yan etkileri yoktur. Ancak doktorunuza danışmanız önemlidir.