Estetik Bir Gülümseme İçin

DİŞLERDE ESTETİK OLMAYAN GÖRÜNÜMDEN KURTULMAK İÇİN KURTULMAK İÇİN EN GÜNCEL ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Dişler arasında istenmeyen aralıkların Diş Estetiğiyle düzeltilmesi

Dişler arasında bazen çen kemiğiyle dişlerin boyutlarının orantılı olmamasından kaynaklanan aralıklar görülür. Bu diş eksikliğiyle karıştırılmamalıdır. Bu eksiklikler gideriliken dişlerde diğer tekniklerde olduğu gibi kesme küçültme yapılmaz. Sadece gözle görülemeyecek kadar mikro düzeyde pürüzlendirme yapılır. Bu pürüzlendirme sadece ilgili bölgelere yapılır. Hasta kesinlikle ağrı sızı duymaz. Ve bu işlem yapılırken anestezi dahi gerekmemektedir.

Pürüzlendirilen bölgelere İleri Estetik seramik içerikli özel kompozit materyallerle şekillendirme yapılır.Yani aralık olan bölgeyi daraltıp yok etmek için dişlere ilaveler yapılır. Eklenen ilaveler özel LED ışıkla sertleştirilir. İşlem sonunda tamamen pürüzsüzleştirme yapılır.

Diş Hekimimizin muayenede hastalarımıza işlem hakkında bilgilendirmeyi yapacaktır. Dişlerinizin bu işleme uygun olup olmadığına dair görüşleri bildirecektir. Gerek olduğunda dişlerinizin bir ölçüsünü alıp üzerinde taslak bir çalışma yapıp hastalarımıza daha detaylı anlatabilmektedir.

Bu yöntemle işlem gören hastalarımızın ağız hijyen alışkanlıkları çok önemlidir. Hijyen alışkanlıkları bu işlemin sağlığını ve dayanıklılığını etkilemektedir. İdeal koşullar altında; DİASTEMA KAPATMA diye tabir edilen bu işlem oldukça dayanıklıdır. Dişlerinize zarar verilmez. Bir kaza sonuçu küçük kırılma vs. durumunda dişiniz zarar görmez, tamiri çok kolay yapılabilmektedir. Diğer yöntemlerdeki gibi tamamen baştan yapılması gerekmemektedir.

Bu teknikle aynı zmaanda dişlerin simetri sorunları, boy en orantısızlıkları da giderilebilmektedir. Ağrısız acısız anestezi gerekmeksizin oldukça konforlu bir uygulamadır. İşlem sonrasında hiçkimse dişlerinizdeki ilavelerin ve düzeltmelerin farkına varamayacaktır. çünkü tamamen estetik prensiplere dayanmaktadır.

Sizler bile dişinizle kompozit ilavelerin sınırlarını göremeyeceksiniz.

Diğer teknikler

Kompozitle diastema kapatmaya uygun olmayan vakalarda, farklı teknikler uygulanmaktadır.

Laminate kaplamalar dişlerin sadece dışa bakan yüzlerine uygulanmaktadır. ince yaprak şeklinde dişlerin ölçüsüne göre yapılırlar ve güçlü bir şekilde yapıştırılırlar. Bu işlem için uygulama yapılacak dişlerin ön yüzlerinde 0,5-0,7 mm kalınlıkta bir aşındırma yapılır. Laboratuvar çalışmalarıyla hazırlanan Laminate kaplamalar prova edilirler ve nihayetinde yapıştırılırlar. Dayanıklılıkları ve estetik özellikleri yüksektir. Bu yöntem içn teşhisi Diş Hekiminiz koymalıdır. Laminate uygulaması dayanıklılığından emin olunan dişlere uygulanmalıdır. Çünkü dişin sadece ön yüzünü örten bir uygulamadır.

Laminate kaplama ile hafif çapraşıklıklar, dişler arası aralıklar, giderilemeyen temizlenemeyen renklenmeler düzeltilebilmektedir.

Zirkonyum veya porselen kaplamalar da dişler arası aralıkları, hafif çapraşıklıkları ve renk form bozukluklarını gidermede kullanılan tedavi yöntemleridir. Bu uygulamalar için dişin tüm yüzeyinden yaklaşık 1mm aşındırma yapılmaktadır. Aşırı harabiyeti olan, dayanıklılığından şüphe duyulan dişler için uygun görülmektedir. Dişlerda aşı ndırmalar yapılıp sonra hekimin ve hastanın ortak görüşleriyle yeni formlarına karar verilir ve provalar yapılır. Bu provalarda dişleri tamamen örtüp koruyabildiğinden, diş etlerine zarar vermediğinden, çiğneme fonksiyonlarını doğru bi şekilde yerine getirebildiğinden emin olunur. Ve nihayetinde aşındırılmış dişlere yapıştırılıp oturtulurlar.

Tam kaplamaların, Laminate uygulamasının ve Kompozitle Diastema kapatma veya yeniden form kazandırma işlemlerinin uygunluğuna Diş hekimimiz detaylı muayene sonucu karar verebilmektedir.

Estetik ve Diş Hekimliği bölümüne dönmek için tıklayınız.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp