Glokom Nedir?

Glokom göz tansiyonu hastalığının adıdır. Glokom, kesin tedavi edilemez ama durdurulabilir bir hastalıktır. Glokom, tanısı alan hastaların ömür boyu ilaç kullanması gerekmektedir. Glokom, milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir göz hastalığıdır.2020 yılında tüm dünyada seksen milyon kişinin glokom hastası olacağı ve bunların on bir milyonunun her iki gözünde glokoma bağlı görme kaybı olacağı ön görülmektedir. Glokom tedavi edilmezse görme kaybıyla ve hatta körlükle sonuçlanır.

GLOKOMA BAĞLI KÖRLÜK, GÖRME ALANININ DARALMASI İLE BAŞLAR !!!

Glokom, birçok hasta tarafından ancak ileri dönemde ve belirgin görme kaybı ortaya çıktığında farkedilebilir.

Glokomda görme kaybı oluştuktan sonra geri dönüş olmadığından erken tanı önemlidir. Normal göz muayenesi sırasında tespit edilen anormal göz içi basıncı hastanın ilk belirtisi olabilir. Göz doktorunca düzenli aralıklarla yapılan muayeneler glokomun erken tanı ve tedavisi için en iyi yoldur. Sıklıkla 40 yaşın üzerinde oluşan glokom genellikle yıllar içinde çok sinsi ilerler.

Primer Açık Açılı Glokom, glokom hastalığının en sık görülen tipidir. Açık açılı glokom hastalıığı, sinsi bir hastalık olup erken dönemde hiçbir belirti vermeyebilir.Hatta görme alanında belirti verene kadar klinik tablo oturmuş olur,bu sebeple erken tanı çok önemlidir.

Talya Tıp Merkezi Göz Kliniğinde ; Glokom tanısı ve tedavisi için gerekli olan tüm teknolojik altyapı ve alet parkuru mevcuttur.

Primer Dar Açılı Glokom , ileri yaşlarda ani olarak krizle ortaya çıkar. Glokom krizi olarak adlandırılır. Şiddetli göz ağrısı, görmede azalma, kızarıklık ve bulantı, kusma ile karekterizedir. Glokom krizi , acil tedavi gerektirir.Glokom krizine giren hastalarda göz tansiyonu 40 mmHg'nın çok üzerinde olmaktadır.

Göz bölümüne geri dönmek için tıklayınız .