Ozon terapinin , bağışıklık sistemi üzerine etkileri

Ocak ayının sonlarında Antalya'da soğuk kış günleri etkisini şiddetli gösteriyor. Hastalanmamak için en doğal yoldan neler yapabiliriz ya da Kronik bir hastalığımız var ve bağışıklığımız düşük ise nasıl önlemler alabiliriz.

Hadi gelin, Medikal Ozon'un Bağışıklığımızı arttırıcı etkisi nasıl oluyor? Bilgi edinelim.

Medikal Ozon terapinin , bağışıklık sistemi üzerine etkileri ;

Bu etkiler, ozonun antioksidan, anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklerinden kaynaklanır.

Ozon terapisinin bağışıklık üzerine etki mekanizmaları:

  1. Bağışıklık Sistemi Güçlendirme: Ozon terapisi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Ozon, vücuda ekstra oksijen sağlar ve bağışıklık hücrelerinin aktivitesini artırabilir. Bu sayede, vücut hastalıklara karşı daha etkili bir savunma mekanizması geliştirebilir.

  2. Antioksidan Etkiler: Ozon, antioksidan özelliklere sahiptir ve serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltır.Bu da bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

  3. Anti-enflamatuar Etkiler: Ozon terapisi, inflamasyonu azaltıcı etkilere sahiptir. İltihaplanma, bağışıklık sisteminin tepkisidir ve kronik inflamasyonun azaltılması, bağışıklık sisteminin daha verimli çalışmasına yardımcı olur.

  4. Antimikrobiyal Etkiler: Ozon, bakteri, virüs ve mantarları yok edebilme özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde, ozon terapisi enfeksiyonların kontrol altına alınmasına ve bağışıklık sisteminin hastalıklarla mücadelesine destek olur.

  5. Detoksifikasyon: Ozon terapisi, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olabilir. Toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması, bağışıklık sisteminin daha etkili bir şekilde çalışmasına katkıda bulunur.

Ozon terapisinin etkileri bireyler arasında farklılık gösterebilir .

Ozon'un dozuna göre etkinliği farklıdır.

Merkezimizde Ozon sertifikalı hekimimiz Dr.Mehtap Üçkardeş Abay'ın hastalarımız ile yaptığı ön görüşme ve hastalarımızın doldurduğu ön form neticesinde , o kişiye doktorumuzun belirlediği dozlarda Ozon Tedavisine başlanmaktadır.

Ozon Tedavisi ; Destek Tedaviler ve Tamamlayıcı Tedaviler olarak T.C Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

Soğuk algınlıklarına , Üst Solunum yolu enfeksiyonlarına, Bağışıklığı düşük kişilere , kış aylarında bağışıklığımızı güçlü tutmak için Ozon Tedavisi önermekteyiz . Haftada bir ya da iki uygulama ve 10 seans uygulaması sonrasında doktorunuzun tavsiyesine göre ek seanslar alabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın, hastalıklara karşı önleminizi alın.