Blog

Göz İçi Smart Lensler - Akıllı Lensler

Uzak ve yakın gözlük takmak istemeyen, Katarakt gelişmemiş 45-50 yaş üzeri kişilerin , ömür boyu kalıcı olması sebebiyle tercih ettikleri çok odaklı göz içi lensler son yıllarda bu yaş grubunda Refraktif Lazer Cerrahisinin yerini almıştır. Ve bu popülarite ile artan talep sonrasında Akıllı lenslerin herkese uygun olup olmadığının sorgulanmaya başladığı da bir gerçek. .

Ve tabii ki Katarakt oluşmuş kişilerde de gözlerinde farklı problemlerin olmaması kaydı ile Akıllı Lensler de Katarakt operasyonu olacak kişiler için de artan bir talep oluşturmaktadır.

Akıllı Lens dediğimiz Çok Odaklı Mercekler tabii ki hastaya gözlükten bağımsız hem uzak ,hem orta, mesafe hemde yakın görme imkanı sağladığı için çok cazip bir tedavi seçeneğidir.

KATARAKT TEDAVİSİ SADECE CERRAHİ MİDİR?

Katarakt, göz lensinin saydamlığını kaybetmesi sonucu oluşan bir göz rahatsızlığıdır.

Gözümüzdeki deki lens, ışığın kırılmasını ve odaklanmasını sağlar. Lensin saydamlığını kaybetmesiyle birlikte gelişen Katarakt hastalarında ilk belirti görüşün bulanıklaşması ve netlik kaybıdır.

Toplumda yaygın olarak "göze perde inmesi" şeklinde tarif edilen katarakt hastalığının en sık sebebi, gözün yaşlanması yani yaşlılıktır.

Kataraktın, yaşlılık dışında diğer sebepleri :

    ÇOK ODAKLI LENSLERE AKILLI LENSLER DEMELİ MİYİZ?

    Multifokal lensler" veya "bifokal lensler", genellikle yaşla birlikte gelişen presbiyopi (yaşa bağlı uzak görememe) durumunu düzelten lenslerdir.

    Bu lensler, uzak ve yakın görüşlülüğü aynı anda düzelten özel tasarımlı lenslerdir.

    Presbiyopi, yaşlanma sürecinde gözün lensinin esnekliğini kaybetmesi sonucu yakındaki nesnelerin net görülme yeteneğinde azalmaya neden olur.

    Multifokal lensler, bu durumu düzelterek kişinin hem uzak hem de yakın mesafelerde net görmesine yardımcı olur.

    Multifokal lensler" veya "bifokal lensler", genellikle uzak ve yaşla birlikte gelişen presbiyopi (yaşa bağlı yakını görememe) durumunu düzelten lenslerdir.

    Ancak, "akıllı lensler" terimi genellikle lenslerin belirli teknolojik özelliklerine veya özel işlevlerine atıfta bulunmak için kullanılır.

    Bu nedenle, "multifokal lensler" veya "bifokal lensler" için "akıllı lensler" terimi kullanmak, lensin teknik özelliklerini tam olarak yansıtmayabilir.

    Bunun yerine, multifokal lenslerin sunduğu faydaları ve özellikleri daha spesifik terimlerle ifade etmek daha doğru olabilir.

    Bu sayede, kişiler lens seçimi konusunda daha net bir anlayışa sahip olabilirler.

    YAPAY MAVİ IŞIK VE SİRKADİYEN RİTM

    YAPAY MAVİ IŞIK VE SİRKADİYEN RİTM

    Dijital ekranlardaki mavi ışık maruziyetinin gözümüze ve vücudumuza etkilerini ve sebepleri ile ile ilgili bir yazı paylaşmak istiyorum.

    Mavi ışıktan korkar olduk . Ama yaşam için doğal mavi ışığa ihtiyacımız var. Doğal mavi ışık Güneş ve mavi gökyüzü . Teknolojinin gelişmesi ile bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar gibi led ekranların yaydığı yapay mavi ışık da hayatımıza girdi. Peki yaşamımız için gerekli doğal mavi ışığın aksine yapay mavi ışık bize nasıl zarar veriyor?

    Bu konuya açıklık getirebilmek için vücudumuzun Biyolojik bir ritminin olduğunu bilmek gerekiyor. Farkında değiliz ama her gün bu biyolojik ritm ile sabah kalkıyor ve akşam yatıyoruz. Dünyanın kendi etrafında 24 saatlik süren bir gün döngüsü olduğu gibi bu gün döngüsünde bizim vücudumuzun biyolojik döngüsü gün içindeki biyokimyasal, fizyolojik ve davranışsal ritimlerin tekrar edilmesi olarak devam etmektedir.

    Biyolojik ritm eşittir Sirkadiyen ritm ; Sabah 6 gibi böbrek üstü bezinden salına Kortizol ile kan basıncımız artar ve bir enerji ile uyanırız. Öğlene doğru kendimizi daha aktif hissederiz. Öğlen 12 ile öğleden sonraki süreçte en aktif ve en koordine olduğumuz zamanlar. Akşam üzeri 6 ya doğru vücut ısımız artar. Akşam 6 dan sonra kan basıncımız düşer.Akşam 9-11 arası Melatonin salgısı artar. Akşam 11 den sabah saat 5 e kadar melatoninin en aktif salındığı ve derin uykuda olduğumuz zamandır. Bu aralıkta vücut ısısı düşer. Sbaha karşı salınan Kortizon salınımı ile yeni bir güne başladığımız sirkadiyen ritm başlar . Biyolojik ritm dediğimiz bu süreçte vücudumuzda biyokimyasal, fizyolojik ve davranışsal ritmler devam eder.

    Bilgisayar Ekranları Göz Kırpma Etkisi ve Kuru Göz

    Normalde hepimiz dakikada 12 -16 kez gözlerimizi kırpıyorken , ekran karşısında sadece 6-8 kez göz kırpıyoruz.

    Ayrıca dijital ekranların kullanımı göz kırpma amplitüdünü ve kalitesini de bozarken göz yaşı kalitesini de bozarak kuru göze sebep olur.

    Ekran filtrelerinin kullanımı hem göz kırpma sayısındaki azalmayı engeller hem de yansıma ve kamaşmayı azaltır.

    Bilgisayar Görme Sendromu

    Bilgisayar Göz Sendromu

    Merhabalar,

    Dijital ekranların neredeyse 7'den 70'e diyeceğim ama 7 yaş altında da kullanımının çok artması ve yaşamımızda vazgeçilmez olmaya başlaması ile beraber bu tür ekranların kullanımına bağlı gelişebilen sağlık problemleri de artmaya başlamıştır.

    Günlük yaşamda yoğun dijital ekran kullanan kişilerin en büyük şikayetleri göz ile ilgili yakınmaları olmaktadır. Bu sebeple yoğun Dijital Ekranı kullanımına bağlı sorunlar Literatüre " Dijital Göz Yorgunluğu Sendromu" , "Bilgisayar Görme Sendromu" olarak girmiştir.


    Parmaklarda uyuşmalar uzun vadede Karpal Tünel sendromlarına , ense ve boyun ağrıları gibi kas ve eklem problemlerinin de ileri vadede boyun fıtıklarına yol açtığı uzmanların görüşü .

    KIŞ AYLARINDA ARTAN CİLT KURULUĞUNA CİLT MEZOTERAPİSİ

    Cilt Mezoterapisi

    Kış aylarında soğuk ve rüzgarlı havanın etkisi, daha az su tüketiyor olmamız yanında son zamanlarda cep telefonu ve bilgisayar kullanımımızın artması ; uzun süreli mavi ışık maruziyeti , dijital cihazların ısısı , dijital ekranların iç ortamlarda kullanılması ve iç ortamlardaki nem oranının düşük olması gibi sebepler cilt kuruluğunda artışa sebep olmaktadır. Ayrıca dijital ekranlar cilt kuruluğu yanında göz kuruluğuna da sebep olur.

    Kuruyan cildimiz ya da cildimizin kurumaması için ne yapmalıyız?

    İntravenöz (IV) C Vitamininin Bağışıklığa Etkisi

    İntravenöz (IV) C Vitamininin Bağışıklığa Etkisi

    C vitamini, herkesin bildiği gibi bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir rol oynayan ve vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artıran bir vitamindir.

    İntravenöz (IV) yani damar yolu ile C vitamini, bağışıklık sistemi üzerinde potansiyel bir etkiye sahiptir.

    Bilindiği gibi Damar yolu ile alınan takviye ağız yolundan daha da etkilidir.

    C vitamini, doğal olarak meyve ve sebzelerde bulunur ve beslenme yoluyla alınması önemlidir.

    Ancak bazı durumlarda, özellikle yüksek risk altındaki bireylerde veya mevsimsel enfeksiyonların yaygın olduğu dönemlerde IV C vitamini takviyeleri önerilir.

    Ozon terapinin , bağışıklık sistemi üzerine etkileri

    Ocak ayının sonlarında Antalya'da soğuk kış günleri etkisini şiddetli gösteriyor. Hastalanmamak için en doğal yoldan neler yapabiliriz ya da Kronik bir hastalığımız var ve bağışıklığımız düşük ise nasıl önlemler alabiliriz.

    Hadi gelin, Medikal Ozon'un Bağışıklığımızı arttırıcı etkisi nasıl oluyor? Bilgi edinelim.

    Medikal Ozon terapinin , bağışıklık sistemi üzerine etkileri ;

    Bu etkiler, ozonun antioksidan, anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklerinden kaynaklanır.

    Kış Aylarında Artan Göz Kuruluğu

    Kış aylarında göz kuruluğu, iç ve dış faktörlerin etkisi ile daha da artar.

    Kış mevsiminde havanın daha soğuk ve kuru olması, iç mekanlardaki ısıtma sistemlerinin çalışmasıyla birlikte ortamdaki nem oranının azalması, gözlerin nem dengesinin bozulmasına ve göz kuruluğu semptomlarının ortaya çıkmasına yol açar .