Göz Muayenesi Aşamaları

Rutin göz muayenesi aslında bir göz check-up niteliğindedir.

  1. aşama kişinin görme keskinliği ölçme ile başlar ,bu aşamada kişinin gözlük ihtiyacı yani kırma kusuru olup olmadığı belirlenir.
  2. aşamada biyomikroskop ile kapaklar, kirpik dipleri, konjuktiva, kornea ,iris, göz bebeği, göz merceği muayenesi yapılır.
  3. aşama göz tansiyonu ölçümü ve değerlendirmesidir.
  4. aşama halk arasında göz dibi muayenesi olarak bilinen fundus muayenesidir.Fundus muayenesi ile optik sinir başı, retina damarları, sarı nokta (makula) ve periferik retina gözlenir.

Rutin bir göz muayenesi ile olası riskler ve potansiyel göz hastalıkları tanısı koymak mümkün olduğuna göre belli periyodlarda yapılan göz muayenelerinin önemi kişinin sağlıklı yaşamı için önem arz etmektedir.

Göz Polikliniğinde detaylı göz muayeneleri sonrasında erken tanı , teşhis ve tedavi olanağı bulabilirsiniz . Tabi ki detaylı muayene süreci için ve kendi göz sağlığınız için yılda en az 1 defa kendinize zaman ayırmayı tavsiye etmekteyiz . Özellikle şeker ( diyabet ) ve hipertansiyon hastalarına tavsiyemiz kontrollü göz muayenelerinin 6 ayda bir yapılmasıdır .

Göz bölümüne geri dönmek için tıklayınız .