Blog Sayfa 6

KIRMIZI GÖZ:KONJONKTİVİT

Konjonktivit; gözün ön tabakalarının enflamasyonudur.Gözlerde kızarıklık,çapaklanma.sulanma,batma,ışık hassasiyeti başlıca şikayetleri oluşturur.

GÖZ SEĞİRMELERİ

Göz seğirmeleri oldukça yaygındır,daha çok alt göz kapağı tutulumu olur ama üst göz kapağında da seğirme olur.Göz seğirmeleri genellikle geçicidir,ama bazı hastalarda haftalar ve aylarca sürebilir.

MULTİFOKAL GÖZ İÇİ LENSLERİ ile UZAK-ORTA-YAKIN GÖRÜŞ

Multifokal Göz içi lensleri; Lazer teknolojisi gibi çok büyük gelişmeler kaydetmiş olup,kırma kusurlarından yani gözlükten kurtulmak isteyenlere yeni bir çığır açmıştır.

VERNAL KONJUKTİVİT

Vernal konjuktivit; çocukluk çağında başlayan,ergenlik sonrası azalma eğilimi gösteren allerjik konjuktivit çeşididir.Çocukluk çağında erkek çocuklarında görülme sıklığı ,kız çocuklarından daha fazladır.

ESTETİK GÜLÜMSEME İÇİN

Gülüşünüz sizi mutlu da edebilir mutsuz da. Eğer dişlerinizin görünümünden mutlu değilseniz en mutlu anınızda bile gülerken mutsuz olursunuz. Dişlerde duruş çapraşıklıkları, diş eksiklikleri, gıda renklenmeleri-diş taşları ve dişlerinizin tabii renginin yeterince estetik bir beyazlıkta olmaması mutlu gülümsemeyi zorlaştırır.

ÇOCUKLARDA ÖNERİLEN GÖZ MUAYENESİ SIKLIĞI

Yeni doğan bebeğin çocuk doktoru tarafından muayenesi çok önemlidir,özellikle olası konjenital (doğumsal) katarakt, konjenital (doğumsal) glokom, dakriyostenoz (bebeklerde genelde tek gözde sulanma ve çapaklanma) durumları ya da şüphesinde çocuk hekimleri bebekleri göz hekimlerine yönlendirmektedirler. 4 yaş sonrası çocuklarda yılda bir göz muayenesi önerilir.

BİLGİSAYAR ve GÖZ

Günümüzün modern iş yaşamında artık çalışanların büyük çoğunluğu iş gününü uzun süre bilgisayar önünde geçirmektedir ve uzun süre bilgisayar kullanımının gözde oluşturduğu sorunlar literatüre CVS ,Compütür Vision Sendrom yani bilgisayar görme sendromu olarak geçmiştir.

KIRMIZI ÜZÜM ve GÖZ SAĞLIĞI

Kırmızı üzüm içinde bulunan Resveratrol'ün anti-inflamatuar, antioksidan ve anti-angiogenezis özelliği sebebiyle Sarı Nokta Hastalığında hem önleyici hem de daha kötüye gitmesini azaltıcı özelliği vardır.Kırmızı üzümdeki Resveratrol için üzümü çekirdeği ve kabuğuyla yemenizi tavsiye ederiz.

BESLENME ve GÖZ SAĞLIĞI

Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve Turuncu sebzeler göz sağlığı açısından önemlidirler. Pazı, ıspanak, semizotu gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunan lutein ve zeaksatin gibi antioksidanlar gözün retina (sinir) tabakası ve makula (sarı nokta) bölgesinin sağlığı açısından önemlidir.

NÖROVİZYON TEDAVİSİ

NÖROVİZYON; Göz Tembelliği tedavisinde kullanılan; beyine göz aracılığı ile görsel uyarı gönderen, görme artışına ve kontrast duyarlılık artışına destek veren bilgisayar programıdır. İlk olarak İsrailli bir firma tarafından geliştirilmiştir.Daha sonra Amerikan firması bu programı Ar-ge çalışmaları ile daha yaygın kullanılır hale getirmiştir. Klasik bilgilere göre göz tembelliği yani Ambliyopi tedavisi çocuklarda 10 yaşına kadar yapılır. Nörovizyon Tedavisi erişkinlerde de uygulanabilmektedir.